Affirmationer

Vi er, hvad vi tænker, vi er (Buddha)

Affirmationer eller på dansk Bekræftelser, er sætninger/udsagn man gentager for sig selv igen og igen, enten ved at skrive dem ned, sige dem højt eller sige dem indeni sig selv. Når en sætning bliver gentaget nok gange, bliver den en del af vores tanker, den kommer til at forme vores liv, den bliver vores (nye) sandhed, vores syn på tingene og ikke mindst vil det ændre vores sind og underbevidsthed.

Mange sætninger gentager vi allerede og der er mange overbevisninger vi allerede har, som vi knap nok tænker over. Heriblandt er der også mange, som er af mere negativ karakter. Nogle af disse, er vi opvokset med og de er blevet en del af os, andre skabes i det samfund vi lever i og nogle ved vi ikke rigtig hvor kommer fra, men de kan være opstået af tidligere oplevelser, som vi i dag har fortrængt. Problemet med de negative overbevisninger er, at de stopper os fra at prøve nye ting, de giver os dårligt selvværd, de begrænser os og hindre os i at leve livet fuldt ud.

Her er nogen almindelige eksempler på negative overbevisninger:
– Jeg er ikke god til…
– Det er ikke muligt, at…
– I min familie er det bare sådan, at…
– Det har jeg prøvet, det hjalp ikke…
– Jeg har aldrig held til, at…

Affirmationer bruges til at ændre overbevisninger, tankemønstre og vaner, som ikke er gode for os og erstatte det med noget som er godt for os. Når vi bliver ved og ved med at gentage gode og positive affirmationer, blive de vores nye sandheder og skubber de negative tanker til side, så de negative overbevisninger til sidst forsvinder de helt ud.

Hvordan gør man?
For at få gavn af affirmationer, er det en idé at starte med en til to sætninger. Gentage disse så ofte du kan. Du kan evt. skrive dem ned og hænge dem på dit spejl, så du kigger på dig selv, når du siger dem. Efter kort tid, vil du kunne huske dem udenad, men bliv stadig ved med at sige dem. Efter ca. 21 dage vil du begynde, at mærke ændringen inden i dig selv.

Positive og kraftfulde affirmationer kan omhandle helbred, lykke, rigdom og overflod – alt hvad du måtte ønske dig. Her er nogle eksempler:
– Jeg skaber succes og rigdom
– Jeg tror på mig selv
– Jeg er motiveret
– Jeg elsker og værdsætter mig selv
– Jeg har selvtillid
– Jeg er fredfyldt
– Jeg er tillidsfuld
– Jeg elsker livet og det som det giver mig

Der findes både korte og lange affirmationer-sætninger. Du kan også skrive dine egne affirmationer, som giver dig noget du gerne vil have mere af. Affirmationer er altid i nutid. Så selvom du måske godt ved, at du ikke har meget selvværd lige nu, skal du ikke sige noget i retningen af: ”I fremtiden vil jeg have mere selvtværd…”, men sige det som om, det er noget du allerede har, ”Jeg har selvværd og jeg tror på mig selv”.

Louise L. Hay
Den store forfatter, foredragsholder og grundlæggeren af Hay House, Louise L. Hay, har skrevet meget om positive affirmationer, deres virkning og betydning for vores liv. I denne YouTube film, fortæller Louise L. Hay om vejen til succes, forandringer og livsændrende mønstre med affirmationer:

Bøger fra Louise L. Hay:
– Helbred dit liv
– Jeg kan!
– Få et fantastisk liv
– Alt er godt
– Kærlighedens kraft

God fornøjelse med at anvende affirmationer som passer til netop dig.